Pedicure Keerbergen

Anna Victoria Foot Care – Medisch Pedicure Regio Keerbergen

Zoekt U een pedicure in de buurt van Keerbergen?
Anna Victoria Foot Care is Medisch Pedicure in uw regio.

Wie is Anna Victoria

Zij is een gediplomeerd medisch pedicure, heeft een passie voor zowel voetverzorging als lichaamsverzorging en biedt in haar praktijk te Tremelo, professionele verzorging aan klanten uit de regio Keerbergen. Behandelingen gebeuren in een relaxe atmosfeer waar persoonlijke aandacht aan de klant wordt gegeven.
Anna Victoria kan ook bij U thuis langskomen in de omgeving Keerbergen, vooral belangrijk als U mobiliteitsproblemen heeft.
Dit is voor veel mensen de ideale oplossing. Ook bij U thuis wordt er gezorgd voor een ontspannen sfeer tijdens de voetverzorgingen.
In de regio Keerbergen heeft Anna reeds een aantal zeer tevreden klanten. Zij is al meer dan 10 jaar actief in de zorgsector en kent de specifieke problemen die gepaard gaan met het ouder worden. Anna Victoria heeft meer dan 5 jaar ervaring in de voetverzorging en is gediplomeerd pedicure en gespecialiseerde medisch pedicure.
Naast medisch pedicure is ze ook gediplomeerd schoonheidsspecialiste en kan daarom ook schoonheidsverzorging aanbieden in de omgeving van Keerbergen.
Bij deze pedicure staat uw veiligheid voorop. Alle behandelingen worden uitgevoerd met in acht neming van de strengste normen voor hygiëne.

Pedicure Keerbergen - verzorgingsruimte
Pedicure Keerbergen - Voetverzorging
Pedicure Keerbergen - Verzorgingsproducten

Maar wat is precies een “medische pedicure” en wat is het verschil met een “gewone” pedicure?

Een pedicure werkt vooral op de standaard verzorging van uw, meestal gezonde, voeten. De pedicure behandelt, na volledige reiniging, de huid van de voeten neemt eelt weg door vijlen of schuren, knipt de nagels of werkt deze bij d.m.v. polijsten, relax-massage van de voeten, voetmasker, paraffine behandeling van de voeten. Paraffine behandeling is een hydraterende voetverzorging en versoepelt en verstevigt de huid. De voetbehandeling is ook esthetisch en omvat onder meer het lakken van nagels en plaatsen van gelnagels.

De medisch pedicure behandelt typische, vaak pijnlijke, voetklachten die ontstaan door bv. het ouder worden, sporten, bepaalde beroepen waar de voeten langdurig extra belast worden maar ook afwijkingen of problemen die te wijten zijn aan bepaalde ziekten of aandoeningen zoals diabetes, reuma, chemotherapieën of bepaalde medicatie. Anna Victoria specialiseert zich ook in de verzorging van de oncologische voet.
De behandeling door de medisch pedicure omvat behandeling van zeer overtollig eelt, dat vaak samengaat met diepe kloven die voorzichtig behandeld moeten worden ivm mogelijke bloedingen. Diepe likdoorns en blaren. Ingegroeide en ingescheurde nagels, behandeling van kalk/schimmelnagels, verzorging van wondjes.

Ook het aanbrengen van hulpmiddelen zoals nagelbeugel en nagelondersteuning maakt deel uit van het werk van de medisch pedicure.
De medisch pedicure doet, alvorens aan een voetverzorging te beginnen, een volledige observatie, maakt een analyse, van de voet en indien nodig, een zg anamnese. Dit is een gerapporteerde analyse van de voet en de voetproblemen die aangehecht kunnen worden aan een doorverwijsbrief. De medisch pedicure kan, indien toepasselijk, een voetafdruk/ blauwdruk te nemen om de plaatsen te lokaliseren waar zich overbelasting op de zool van de voet voordoet.

De medische pedicure doet in het geval van diabetes, onderzoek op de gevoeligheid van de voeten, neuropathieën, aanwezigheid van wondjes. Anna Victoria is gespecialiseerd in de behandeling van de diabetische voet. Indien nodig zal de medisch pedicure U doorverwijzen, met deze anamnese of analyse, naar arts, podoloog of podotherapeut in de omgeving van Keerbergen.
Vaak is het noodzakelijk de medische pedicure behandelingen uit te stellen tot na het advies van de arts, podoloog of podotherapeut.

Wat te doen na de medisch pedicure behandeling?

Het is zeer belangrijk om na de medisch pedicure behandelingen de voeten dagelijks, toch zeer regelmatig, te controleren en indien mogelijk zelf te blijven onderhouden.
Anna Victoria kan U informatie en advies geven voor verdere behandelingen en producten aanbevelen voor het regelmatig onderhoud van de voeten, nagels en eenvoudige thuisbehandeling voor kloven, kalknagels, likdoorns etc.
Vaak is het niet mogelijk of eenvoudig om dit onderhoud zelf te doen vooral bij alleenstaanden of hulpbehoevende klanten. Een regelmatig contact met de pedicure in Keerbergen wordt dan aangeboden.
Vele van deze producten zijn direct beschikbaar bij Anna Victoria zoals:

  • Speciale crèmes voor regelmatige/ dagelijkse voetverzorging thuis, voetmassage, voorkómen van eeltvorming en kloven.
  • Klovenzalf
  • Spray voor kalknagels
  • voetbalsem
  • ontsmettingsmiddelen

Prijzen voor behandelingen:

Prijzen voor de behandelingen, standaardbehandelingen en meer specifieke probleem behandelingen staan vermeld op de website van deze pedicure.
Er zijn uiteraard specifieke gevallen die individueel aangerekend kunnen worden zoals bv. regelmatig huisbezoek voor hulpbehoevende klanten in de regio Keerbergen.
Kosten voor verplaatsing naar Keerbergen zijn gratis.
Buiten de regio Keerbergen zijn de kosten van de verplaatsing op aanvraag en afhankelijk van het aantal extra km.